30 december, 2010

Tomten är död

De flesta känner väl till Kungälvs egen kändis, jag syftar så klart på Bodil, vem annars? Jag var på Bokia och hälsade på förut och fick då senaste historien om Bodil så klart. För er som inte vet, så finns det en tomte i naturlig storlek som spelar "Santa Claus is coming to town" varje gång någon kommer i närheten av den. Tills en viss person en dag fick spel och drog ur kontakten, så sedan den dagen så har ingen heller tyckt att det vore en bra idé att starta den. För Bodil brukade gå fram och tillbaka framför den bara för att hon tyckte det var kul, ja inte bara hon förresten, varenda unge som passerade gjorde precis samma sak, skillnaden var bara att deras föräldrar till slut släpade dem därifrån. Ingen kommer någonsin och släpar iväg med Bodil.

Hur som helst så står tomten där, utan musik, men det hindrade inte Bodil att roa sig lite med den. Hon tog nämligen loss huvudet på den stackars tomten (tänk de stackars barn som måste trott att tomten blivit halshuggen). Därefter vandrade hon runt i hela butiken med tomtens huvud.

Någon i personalen satte tillbaka huvudet på den stackars tomten, men lyckades visst inte riktigt sätta fast huvudet ordentligt. Så när en liten tjej fick syn på tomten och glatt sprang fram för att krama den fick hon sig en liten överraskning eftersom huvudet trillade av. Säga vad man vill om Bodil, men hon ser i alla fall till att det händer saker i Kungälv och ger med jämna mellanrum folk ett gott skratt.

1 kommentar: