03 oktober, 2011

Vidriga föräldrar

Jag sitter och ser på ett av mina favoritprogram, Svenska Hollywoodfruar. Men det är en av fruarna som jag bara inte tål, det är Gunilla Persson, jag kan inte förstå hur hon kan bete sig som hon gör mot sin dotter. Den stackars lilla flickan tvingas ställa upp på talangjakt trots att hon är så sjuk att hon spyr precis innan hon ska upp på scen, men det är ju bara Gud som gör att hon spyr så att hon ska bli av med slemmet i halsen. Stackars, stackars lilla tjej!

Hon frågar hela tiden Erika vad hennes dröm är, men när man blir fullkomligt hjärntvättad så är det klart att hon inte kan säga något annat än att hennes största dröm är att bli en stjärna. Fullkomligt vidrigt är det. Hur kan man som förälder göra så mot sitt barn.

Jag såg en dokumentär igår om mammor som får sina barn att ställa upp i skönhetstävlingar för barn, för det ska ju stärka deras självförtroende. Men när man ser dessa översminkade små barn, dressade till tänderna så undrar man ju hur det ska kunna stärka deras självförtroende, det talar ju snarare om att de inte är söta nog som de är, utan att de måste sminka sig.

En av mammorna berättade att hon tyckte att hennes son var jättesöt, men när dottern sedan föddes så tänkte hon att hennes dotter aldrig skulle bli söt och hon kunde absolut inte tänka sig ett fult barn. Vilken mamma tycker inte att hennes nyfödda lilla barn är det sötaste på jorden? Så vad gjorde hon då när dottern 7 år gammal tyckte att hennes öron stod ut för mycket? Jo, hon tog dottern till närmsta plastikkirurg. 7 år!!!

Att det sedan bara är en liten tjej som kan vinna "Miss Mini UK" och att resten lämnar tävlingen helt förkrossade, med tårarna strömmande och tänker att de inte är söta nog lär ju definitivt stärka deras självförtroende, absolut!

Vissa människor borde få hjälp innan de skaffar barn så att de kan lära sig älska sina barn precis så som de är, för det är först då som vi kan ge dem bra självförtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar