24 november, 2009

31 dagar kvar...

Idag är det exakt en månad kvar till julafton och 5 dagar till första advent, så idag stod julförberedelser på schemat. Först en tur till affären för att handla lite ljus till adventsljusstaken och så blev det också EMD:s julskiva. Jag är så glad att jag köpte den, jag har inte lyssnat än, det får jag inte förrän på söndag eller möjligen när jag städar och sätter upp julpyntet på fredag. Men den är så snygg att jag skulle kunna sitta och titta på den i evighet, fodralet, det lilla häftet med sångtexter, bilder och tacktal (där de sänder sin kärlek till sina fans, skratta gärna, men jag tar åt mig, det känns ju så bra), ja till och med själva skivan är snygg. Då tittar jag inte ens på killarna som jag också tycker är väldigt snygga.

Sedan släpade jag med mig farmor och farfar för att köpa tyg, mamma har ju inte haft tid med mig på två veckor, så jag tröttnade på att vänta på henne. Det gick bra ändå, det blev dock färdiga kappor till vardagsrummet och köket och längder till sovrummet, så det enda jag behöver göra är att fålla kanterna på kapporna och sy upp längderna lite grann så har jag jättefina julgardiner i hela lägenheten. Det kommer bli så bra och juligt.

Efter det var inhandlat hamnade jag på middag hemma hos farmor och farfar, skönt att slippa göra mat själv idag. Jag fick också fika med glass, undrar varför jag inte hälsar på dem oftare? Jag blev sittande hos dem i flera timmar och sedan körde de dessutom hem mig igen trots att jag hävdade att bussen gick lika bra och att de inte behövde ge sig ut. Farmor är lika tokig som jag i julen så hon var bara glad över att få titta på tyger med tomtar och stjärnor. Farfar däremot föreslog att jag skulle ha en gul kappa och blåa längder, dock mest på skämt, men jag är övertygad om att han tyckte att de tygerna var fina, trots att det ena var i filt.

Nu ska jag bara rådfråga mamma lite innan jag fållar gardinerna och sedan är de redo att hängas upp. Jag längtar redan till helgen. Funderar på att stilla min längtan efter jul med en pepparkaka så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar