22 november, 2009

Hej alla barn nu blir det barnprogram...

Vilket enormt trist väder. Jag var dessutom tvungen att gå ut och handla lite. Men resten av dagen ska jag stanna inne. Inte en chans att jag går ut igen. Men det finns fördelar med det här vädret, man har anledning att stanna inne och se en bra film eller så. Jag håller på att se klart Jul i Kapernaum.

Men jag började fundera på en sak, jag är helt säker på att jag såg några andra saker i samband med den julkalendern när den gick på tv, tyvärr hade jag bara att gå på att det fanns en skola, några dockor som gick i skolan, en bio och en tidsmaskin. Men än en gång måste jag hylla google, genom den sidan hittade jag att de 3 program som gick ihop med julkalenderna 1995 hette "Bio Rio", "Magister Munter" och "Fru Dito". Det gick ihop med Jul i Kapernaum så det blev en halvtimme lång julkalender istället för den vanliga kvarten. Men när de skapade dvd:n så tog de inte med de delarna. De verkar inte heller gå att få tag i. Jag som verkligen ville se de igen. Någon som vet var man får tag i dem så säg gärna till.

Jag började också fundera på andra barnprogram under min uppväxt. Det finns en enorm blandning på barnprogram, men det är vissa som man minns mer än andra. Normalt sett gör jag inte listor, men nu är det passande:


Bästa barnprogrammen (de här behöver knappast motiveringar)

1. Björnes magasin

2. Fem myror är fler än fyra elefanter

3. Vi på Saltkråkan

4. Mysteriet på Greveholm

5. Sunes jul

6. Babar

7. Astrid Lindgrens övriga filmer

8. Disneyklubben (föregångaren till Disneydags)

9. Spegel, spegel (Mirror, mirror)

10. Planeten Pi, Pip-Larssons, Täppas, Ika i rutan, Tandmössen, Trillingarna, Tippen, Alarm, Salve, Hajk, Hjärnkontoret och Lilla sportspegeln får dela på sista platsen.


Värsta barnprogrammen

1. Pippi Pelikan (jag var livrädd för det programmet och har inte hört någon som gillade det, jag
drömde till och med mardrömmar om den där pelikanen)

2. Skrotnisse och hans vänner (ännu ett läskigt barnprogram, allt var bara mörkt och det smög
omkring läskiga figurer)

3. Karlsson på taket (Karlsson var så elak mot Lillebror)

4. Nils Karlsson Pyssling (Minnet av råttan Tjofsan får mig fortfarande att känna obehag)

5. Simpor och grodfötter (Vad var grejen med det programmet? Det var ju bara underligt)

6. Kloak (Sommarlovsmorgon som var underligt och läskigt)

7. Rädda joppe - död eller levande (Jag minns bara när han hamnade i soporna, men det var läskigt)

8. Lillstrumpa och syster yster (Pratande strumpor? Behövs det någon mer förklaring?)

9. Den vita stenen (Jag har någon sorts hatkärlek till det programmet, men mest tyckte jag det var så synd om pojken att jag tyckte det var jobbigt, jag tror att han hette Hampus)

10. Kenny Starfighter (Jag förstod mig inte på det helt enkelt)


Igår började en ny säsong av Robinson på tv, det var i allra högsta grad intressant. Tjejerna på en strand och killarna på en annan. Killarna verkade ju klart mer hemma än tjejerna, deras försöka att åstadkomma något att bo i var ju skratt retande plus att det tjafsades en himla massa. Killarna paktade och hade sig, men lyckades ändå bättre med själva överlevandet. Tjejerna vann första tävlingen inte så konstigt med tanke på att de var betydligt mindre vilket var en klar fördel i den tävlingen. En stackars kille fick åka hem och kommer garanterat tillhöra de där man inte minns. Det var han som blev så sjösjuk på vägen dit också, stackarna hängde över relingen hela resan. Jag vet precis hur det är att vara sjösjuk, så jag lider enormt med honom. Ser fram emot nästa avsnitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar